Høst af siv

Pilemark - Søkogleaks, blomst
Siv - Farveforeskellen mellem nyhøstet og høstet for tre dage siden
Nyhøstet siv - 27. juli 2005 (øverst)
3 dage gammelt 24. juli 2005 (nederste)
Pilemark - Farveforskel i nyhøstet siv, og siv der har lagt i 8 dage
Blomst af Søkogleaks
Den slags siv man fletter med hedder Søkogleaks. Stilken har en skumgummi agtig struktur. I toppen ses denne karakteristiske blomst. Sivene har ingen blade.
Pilemark - Siv - frisk og......
Nyhøstet siv (øverst) - 16. juli 2005
8 dage gammelt (nederst) - 24. juli 2005
Her over ses tydeligt farveforskellen mellem det nyhøstede siv, og siv der har lagt og tørret i 8 dage.

På billederne herunder ses farveforskel i nyhøstet siv. På billedet til venstre herunder, er neget til højre en samling af de siv, der er begyndt at visne. Det ses dels i toppen, men også hvis man kigger ind i neget fra bunden, illustreret herunder. Sivene er mørkere (øverste neg). Jeg har besluttet at tørre sivene alligevel, og teste deres fletteegenskaber mod de helt friske siv.
Pilemark - Siv - det øverste neg svarer til neget til højre, på billedet til venstre
Sivene ligger til tørre, med skiftevis rodende - topende. Det øverste neg er begyndt at visne, derfor er sivene mørkere i bunden end de andre. (Toppen er også visnet)
Sivene høstes med et segl. Sådan et havde jeg ikke, og heller ingen båd. Så jeg er vadet ud fra breden i lånte vaders, udstyret med en brødkniv. Det gik ganske fint. Sivene ligger til tørre nu. Jeg vender tilbage med flere billeder længere henne i processen.

Læs også om min første sivhøst med
Fjordcentret - Voer Færgested
Siv - Siv_5_august_2005
Tørring af siv: 5. august 2005
Et eller andet sted er jeg meget autoritetstro, og Lilja havde jo sagt, at de skulle stå op af en hæk eller et læhegn...! Asger har dog hele tiden følt sig overbevist om, at det var bedre at stille dem ind under tag. Nu har jeg hængt dem op i laden 2 meter fra portåbningen...

Sivene på de to nederste billeder til højre er nu mellem 11 og 22 dage gammelt.
Vel hjemme fra ferie, og nu ser sivene således ud. Det har været en meget våd uge i Danmark. Sivene er blevet indtaget af en del snegle, og frem for alt, en hel koloni af bænkebidere....
Siv - Siv_6_august_2005
Tørring af siv: 6. august 2005
senest opdateret den 6. august 2005